Rozhodlo nepremieňanie šancí, tvrdí Martin Škrtel

07.10.2011 Celý región

ODPORÚČAME: Slováci prehrali Ruskom a na ME 2012 si nezahrajú

Martinovi Škrtelovi sa narodil syn
 
ŽILINA 7. októbra (WEBNOVINY) - Prehra slovenskej futbalovej reprezentácie s Ruskom (0:1) v piatkovom zápase B-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy znamená, že zverenci Vladimíra Weissa st. sa neprebojujú na kontinentálny šampionát do Poľska a na Ukrajinu.

Sklamanie z nepriaznivého výsledku stretnutia v Žiline netajil slovenský stopér anglického klubu FC Liverpool Martin Škrtel.

"Opäť sme si vytvorili dosť šancí, ale nepodarilo sa nám streliť gól. Rusi dali ten jeden gól a zvíťazili podľa mňa zaslúžene," povedal bezprostredne po stretnutí pre RTVS 26-ročný rodák z Handlovej.


Slabá koncovka

Slováci strelili v doterajších deviatich dueloch len šesť gólov. Na slabú koncovku Hamšíka a spol. poukázal aj krídelník Fenerbahce Istanbul Miroslav Stoch: "Myslím si, že sme to mali opäť dobre rozohrané. Najmä prvý polčas a jeho záverečné minúty boli z našej strany dobré. Mali sme tam šance, ale nepodarilo sa nám ich využiť. Herne bola táto kvalifikácia lepšia ako tá minulá, ale v tej predchádzajúcej sme dali viac gólov a mali sme viac šťastia. Nič sa však nedeje, život ide ďalej a snáď sa nám v nasledujúcom kvalifikačnom cykle bude dariť viac."

"Zborná" je pred utorňajšími záverečnými stretnutiami na čele B-skupiny, keď má na konte 20 bodov a pred druhým Arménskom disponuje trojbodovým náskokom.

Pred Arménov sa môžu dostať ešte aj Íri, ktorí v piatok hrajú proti Andorrčanom (zápas sa začal o 21.30 h, pozn.).

V utorok 11. októbra nastúpi národný výber SR vo svojom záverečnom dueli v tomto kvalifikačnom cykle v Skopje proti Macedónsku. Rusi privítajú doma outsidera skupiny Andorrčanov a Írov čaká súboj o barážovú druhú pozíciu proti Arménom.

"Chceme dohrať kvalifikáciu so cťou, neprehrali sme si to dnes, ale v zápasoch proti Arménsku. Náš tím však má perspektívu do budúcnosti, v kádri je viacero kvalitných mladých hráčov. Keď sa udržíme pokope, tak máme šancu dosiahnuť nejaké úspechy," doplnil Martin Škrtel.

Slovensko - Rusko 0:1 (0:0)
Gól: 71. Dzagojev
ŽK: 52. Stoch, 83. Škrtel - 57. Zyrjanov, 60. Aňukov
rozhodovali: J. Eriksson - F. Nilsson, Klasenius (všetci Švéd.)
10 087 divákov
 
Zostavy:
Slovensko: J. Mucha ml. - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Karhan (86. Šebo) - Stoch, Kucka (73. Guédé), Hamšík, E. Jendrišek - Hološko (73. V. Weiss ml.)
Rusko: Malafejev - Aňukov, V. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov (90. A. Berezuckij) - Denisov - Dzagojev (90. Samedov), Zyrjanov, Širokov, Aršavin - Pavľučenko (87. Pogrebňak)
 
Žiadne avizované taktické šachy sa pod Dubňom nekonali, od úvodných minút sa obaja súperi tlačili do zakončenia. Najprv Rusi zblokovali strelu Jendriška, potom to skúšal dvakrát Pavľučenko a na druhej strane vyrazil štipľavý pokus Kucku na roh Malafejev. Po prvých desiatich minútach prevzali taktovku hostia, dobre kombinovali a domáci aj pre slabší pohyb a nedôsledné dostupovanie ťahali opticky za kratší koniec. V 21. minúte nebezpečne strieľal Širokov po peknej rýchlej kombinácii so Zyrjanovom, bol z toho len roh. O dve minúty sa kapitán zbornej Aršavin pretlačil cez troch Slovákov do zakončenia, ale Mucha ho skvele pokryl. Následne na ruskú aktivitu odpovedal Stoch podobne ako pri jeho góle v Rusku, ale jeho strelu Malafejev vyrazil na roh. Domáci mohli ísť do vedenia v 37. minúte, keď Hamšík síce mohol strieľať, ale loptu nakoniec pretlačil na Stocha, ten však nebol pripravený a sám pred Malafejevom nezakončil ani z druhej dorážky. Záver polčasu patril Weissovcom, opäť to skúšal typickým spôsobom Stocha, ale ruský brankár ho opäť pokryl.
V 47. minúte po akcii Hamšíka to pekne skúšal Hološko, ale jeho obstrel Malafejev s námahou vyrazil na roh. Rovnakou mincou s rovnakým výsledkom oplatil domácim v 51. minúte Aršavin. Slováci sa v ďalších fázach snažili o katívnu hru, akcie ťahal kapitán Hamšík, no čistá šanca sa nerodila. Naopak, Rusi spálili v 65. minúte stopercentnú šancu, keď unikol Jendriškovi Dzagojev, výborne nahral Širokovovi, ten ale tutovkou pohrdol a dal vedľa Muchovej ľavej tyče. Rusi pridali plyn, stupňovali tlak, pred Žirkovom ešte hasil Ďurica, ale napokon sa im ich aktivita vyplatila. V 71. minúte tečovaná strela Dzagojeva zapadla za Muchov chrbát - 0:1. O chvíľu dostali hostia loptu do domácej siete druhýkrát Pavľučenkom, ale gól pre ofsajd neplatil. Rusi kontrolovali ďalší priebeh a rozhodujúcu výhru si už nenechali ujsť.(TASR) 
 

Vyberte región